top of page

Les experiències o encontres del servei educatiu de “lo Pardal” possibiliten dur a terme un aprenentatge basat en situacions, tal com proposa el nou Currículum d’Educació Bàsica. 

​

Per tant, el Currículum permet el desenvolupament dels vectors, d’aspecte clau per a la societat actual. Viladot propicia establir diàleg entre aquests vectors i els ODS, també indispensables per formar una societat més justa, sostenible i inclusiva.

​

 Així, a partir de la quotidianitat del passat (què s’observa a les obres de Viladot), s’estableixen relacions amb temàtiques actuals i curriculars. El llegat viladotià afavoreix el desenvolupament el raonament, la imaginació i fer inferències, des de la col·laboració i l’autocrítica.

FFFF.png

NO NOMÉS LLENGUA, LLENGUATGES!

 

Tot i compartir el desenvolupament dels sis vectors del nou Currículum d’Educació Bàsica, posem especial èmfasi en replantejar un d’ells. Es parla de l’educació en llengües, però si el que pretenem és provocar processos d’ensenyament aprenentatge basats en la interpretació diversa de les maneres de comunicar-se, caldria parlar de llenguatges!

​

I això ens permet Viladot, la construcció de pensament a través de diferents llenguatges. Observem diferents formes d’expressió i creació artística, on els llenguatges esdevenen eines. 

​

Permet anar més enllà del propi significat dels versos poètics i pretén generar aprenentatge expansiu, reflexionant sobre la diversitat de símbols (abecedaris) que emprem per comunicar-nos. Deconstruïm l’alfabet.

bottom of page